Honela ere ezagutzen da:Ralph Dale Earnhardt Jr.

Jarraitu Jarraian Irakurtzen

Gomendagarria Zuretzako

Amy Reimann Danica Patrick Travis pastrana A. J. Foyt

Nor da Dale Earnhardt Jr.?

Ralph Dale Earnhardt Junior, ezagunagoa Junior izenarekin ezagunagoa bere ikaskideen artean, lasterketetako auto gidari eta taldeko jabea da. Auto lasterketen zirkuituko familia amerikar ezagun eta errespetatuenean jaioa zenez, bere haurtzarotik zuen helburua finkatuta. Bere aita, Dale Earnhardt, NASCAR ospetsu aretoko kidea ikusten hazi zen, NASCAR kirol industria amerikarra astintzea lortu zuen bere nortasun enigmatikoarekin eta paregabeko gidatzeko trebetasunekin. Dale Jr.-k Daytona International Speedway-en betiko arrakastak ‘pied piper of Daytona’ etiketa irabazi dio. Bere ibilbide arrakastatsuan beste hainbat sari irabazi ditu. Dale Jr.-ek 2003-16-16 urteetan 'gidari ezagunena' saria irabazi du, 14 aldiz guztira, eta horrek ia bere garaikide guztietatik bereizten du, eta gaur egun stock auto lasterketetako txapeldun aktiboena den bezala lekua finkatu du. Hala eta guztiz ere, hainbat lehiaketa irabazi zituen arren, oraindik ez da ofizial bihurtu # 1 sailkatutako txapelduna, eta bere ospearen zatirik handiena aitaren ondare handitik dator oraindik.Gomendatutako zerrendak:

Gomendatutako zerrendak:

Garai guztietako NASCAR kontrolatzaile bikainenak Dale Earnhardt Jr. Irudi Kreditua https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Earnhardt_Jr.-RSR_3.9.14.JPG
(Tekn. Sargento Mike R. Smith, Guardia Nazionalaren Bulegoa (ASKATUA) [Jabari publikoa]) Irudi Kreditua https://www.flickr.com/photos/bristolmotorspeedway/2821995815/in/photolist-KyVd8v-JCoAA1-GAWNP-xFrmt-qmKuw5-89yrAW-xFtDT-aeGfyJ-riErfd-WXiVZXXXXZV g7riJr-s7EAZ-4pF1aw-GYrW3-g7rvky-g7r82K-g7rk52-g7rHPE-cf84hU-2jDkca-cf84Q9-qFhrDB-r5uxh8-jJJTXc-c3R8o-6idsYw-5int3mAG-6idsYw-5int3mAG-afQAXM-27eGMT-ajPeG3w4 7NZomm-aeDnB4-b3mNJ8-d793eE -aeGdy1-5hBy1H-b3mPk4-d7924d-3Pv697-aeDrCM
(harana) Aurrekoa Hurrengoa Haurtzaroa eta bizitza goiztiarra Dale Earnhardt Jr. 1974ko urriaren 10ean jaio zen Kannapolis-en, Ipar Carolinan, AEBetan, Dale Earnhardt Sr.-ren garaian. Garai hartan bere karreraren gailurrean zegoen. Bere aitona, Robert Gee, NASCAR autoen eraikitzaile oparoa izan zen. Bere ahizpa, Kelley Earnhardt Miller, eta anaia erdia, Kerry, kirol berean aritzen dira. Dale Jr.ak bere aita miresten zuen txikitatik eta auto lasterketek dakarten glamurrak eta adrenalinak liluratu zuten. Aita behartuko zuen lasterketetara ekartzera eta etxera etortzean; bere kart-a praktikatzen zuen etxean, eta batzuetan lasterketako pistan. Gurasoak banandu eta gero, amarekin bizi izan zen denbora batez, baina auto lasterketen ametsak bere bigarren emaztearekin bizi zen aitarengana itzuli zen. Aita lasterketekin lanpetuta zegoenez, Ralph Jr. bere amaordeak hazten zuen batez ere. Aitaren auto kontzesionarioan lan egin zuen mekanikari gisa auto lasterketa profesionalen zirkuituan ofizialki sartu aurretik eta autoekiko zaletasuna garatu zuten olioak aldatuz, autoak zainduz eta konponduz. Automobilgintzako teknologian lizentziatura lortu zuen Mitchell Community College-n. Jarraitu Jarraian Irakurtzen Karrera Dale Earnhardt-ek 17 urte zituela hasi zuen bere auto lasterketen ibilbidea Street Stock Division-en lehiatu zenean, bere aitarekin batera Ipar Carolinan kokatutako Motorboat Parkean. 1979ko Monte Carlo auto bat aukeratu zuen aurrezkietatik erosi zuen lehen lasterketarako, Kerry Earnhardt bere anaiaordearen jabetzako. 19 urte bete zituenean eta bi urte oneko Street Stock Division-en esperientzia esanguratsua lortu zuenean, aurrera egin zuen eta Late Model Stock Car Division sailean sartu zen. 3. zenbakiko Chevrolet bat gidatu zuen eta Ipar eta Hego Carolinako pista motz anitzetan lehiatu zen bere burua liga handiak prestatzeko. 1998an eta 1999an, Dale-k NASCAR Busch Series-en parte hartu zuen eta jarraian garaipenak lortu zituen bere aitaren taldearen 'Dale Earnhardt Inc' lanaldi osoan gidatzen ari zela. Busch Series txapelketa pare bat gehiagorekin jarraituz, azkenean Winston Cup seriean eta beste zenbait txapelketetan parte hartu zuen 2000. urtean, eta azkenean horietako bi eta hiru 5 onenak irabazi zituen. 2001ean bere aitaren heriotza osoak suntsitu zuen eta infernu emozionalak eragina izan zuenez, garaipen bolada apurtu egin zen eta 43. postuan amaitu zuen Rockinghamen antolatutako lasterketan. Hala ere, Pepsi 400 eta EA sports 500-en garaipenak lortu zituen urte berean eta urtea kirol sailkapen orokorreko 8. postuan amaitu zuen. 2002-2004 urteetan, Dale-k garai bateko errusiar mendia izan zuen, eta txapelketa gehienetan 10 onenen artean amaitu zuen, beste hainbat txapelketetan irabazle atera zen, hala nola Tallageda lasterketetan, Phoenix Competition eta Daytona 500. 2002ko apirilean, kolpe txikia izan zuen Fontana lasterketan eta ez zuen onartu urte horretako irailera arte eta 2003 eta 2004 denboraldien amaieran, 'gidari ezagunena' ren saria irabazi zuen jarraian. Bere etengabeko errendimenduak hurrengo urteetan zehar jarraitu zuen istripu txikien ondorioz, eta horrek kiroldegiko lehen postua lortzeko aukera galarazi zion. 2007an Daytona 500 garaian izandako lasterketa amaieran lasterketaren 32. postura bultzatu zuen eta Pocono Raceway-ko bigarren postuan amaitu zuen. Urte amaieran, harro harrapatu zuen bosgarren aldiz jarraian oso ezaguna den 'NMPA Chez gidari ezagunenaren saria'. 2008an, Dale-k denak harritu zituen aitak hasitako enpresa utzi eta Hendrick Motorsports-era lehiatuko zela iragarriz. Sprint Cup Txapelketarako lehiatu nahi izanaren arrazoia aipatu zuen eta Dale Earnhardt Inc.-eko langile eskasak ez ziren nahikoak Dale-k txapelketan parte hartzeko eta irabazteko giro ona eskaintzeko. 2008. urtea bikaina izan zen Dale-rentzat, denboraldi hasieran Budweiser Shootout eta Gatorade Duel irabazi zituen eta Energy AMP 500 txapelketan bigarren amaitu zuen. Lasterketa gehienetan bere errendimendua irregularra izan zen arren, gehiena zorte txarraren eta balaztaren hutsegiteen ondorioz izan zen. 2008-2012 bitartean 143 lasterketetan parte hartu zuen bere izenarekin irabazi nabarmenik egin gabe eta erretiroaren inguruko zurrumurruak etengabe etorri ziren. Kritikariak ixten amaitu zuen Sprint Cup txapelketan lehenengo postua lortu zuenean. Jarraitu irakurtzen beherago 2014an, Dale-k bere bigarren Daytona 500 txapelketa irabazi zuen euriak jositako lasterketan sei ordu baino gehiagoko atzerapena eragin zuen. Pocono Raceway txapelketa ere poltsatu zuen urte hartan eta lasterketa asko geratzen zaiola frogatu zuen. Dale-k 2015ean Coke Zero 400 txapelketan parte hartu zuen eta irabazi zuen euriak eragotzi zuen lasterketa murriztapeneko pista batean eta urte berean, urte horretan bertan garaipena lortu zuen Phoenixen, orain arte bere azken garaipena izan zen. . Hurrengo urtean, NASCARreko gidari ezagunena izatearen ohorea irabazi zuen 14. aldiz jarraian, hau da, errekorra da berez. 2017ko apirilaren 25ean Dale-k jakinarazi zuen denboraldi amaierarako erretiroa hartuko duela profesionalen lasterketetatik. Bizitza pertsonala eta ondarea Dale Earnhardt Jr.-k bere aspaldiko neska-lagunarekin, Amy Reimann-ekin, bere konpromisoa iragarri zuen 2015eko ekainaren 17an eta Urte Zahar gauean ezkondu zen urte hartan bere errekorra irabazi zuen NASCAR 14. gidari ezagunena irabazi zuen jarraian. Earnhardtek zaletasun maltzurra du, Ipar Carolinako bere propietateetako batean hondatutako autoen hilerriaren jabea baita. Behin esan zuen bere bilduma handiak lasterketan zehar hipodromoan erori ziren berak gidatutako autoak biltzen dituela. Haurtzaroan, Dale Earnhardt Jr. futbol zalea zen eta Redskins-en jolastu nahi zuen baina inoiz ez zitzaion berdin pentsatu. Esan zioten ez zela lasai «eraiki» horretarako. Bitxikeriak Bere benetako izena Ralph da, aitonaren izena. 8. zenbakian gidatzen zuen, baina bere aitaren konpainia, Dale Earnhardt Inc., utzi zuenean, zenbakia aldatu zuen 88ra. Bere lagunen artean ezaguna da Little E. goitizena. Dale ere hainbat bideoklip agertzen dira izen handienetako batzuk, hala nola Cheryl Crow, Jay Z, Kid Rock eta Nickelback. Bere ibilbidean zehar, Dale 2006ko Tallageda Nights bezalako filmetan agertu da eta 'Back in the Day' izeneko telebista saioa antolatu du, non 60 eta 70eko hamarkadetako zenbait txapeldunen ondareei buruz auto lasterketetako zaleak hezten zituen. Hammerhead Production izeneko ekoiztetxea sortu zuen eta hainbat ikuskizun ekoitzi zituen eta elkarrizketa saioetan eta dokumentaletan gonbidatu gisa agertzen zen. Dale-k betaurrekoen modako fotograma lerroa ere badu eta automobilen kontzesionario negozioetan ere ausartu zen, Rick Hendrick-ekin lankidetzan.